Wednesday, May 26, 2010

SORBET OR GRANITE?

Ιδού το ερώτημα!
Σορμπέ ή γρανίτα;
Ποτέ δεν αναρωτήθηκα τι διαφοροποιεί αυτά τα δύο!
Υπάρχει όμως αυτή η κρέμα γάλακτος που κάνει τη διαφορά.
Στο σορμπέ φρούτων χρησιμοποιούμε και κρέμα γάλακτος(ή γάλα) ενώ στη γρανίτα θέλουμε μόνο ζάχαρη, νερό και ίσως γλυκόζη.
Εγώ είπα να ξεκινήσω με ένα σορμπέ φράουλας μήπως και καλοπιάσω λίγο τον Μαΐου που απομένει να μας δώσει κανένα ζεστό βράδυ να το περάσουμε στο μπαλκόνι!

Χρησιμοποίησα:
2,5 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
μισό κιλό περίπου φράουλες
100 γρ. κρέμα γάλακτος.

Η διαδικασία:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά να γίνει σιρόπι.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αφού κρυώσει το βάζουμε στην κατάψυξη σε μπολ (ή στο ειδικό μεταλλικό κουτί για τα παγωτά)για μισή ώρα.
Το βγάζω ρίχνω την κρέμα γάλακτος και το χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ για 3-4 λεπτά και ξανά κατάψυξη.
Πλένω και καθαρίζω τις φράουλες, τις περνάω από το multi και τις ρίχνω κ αυτές στο μείγμα της κατάψυξης.
Χτυπώ με το μίξερ για 3-4 λεπτά και έτοιμο!
Το μόνο που περιμένω είναι να παγώσει...

**Ένα μικρό tip. Καλό είναι τις φράουλες να τις πλένεις πρώτα και μετά να τις κόβεις.
Έτσι διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά τους.
:-))

3 comments:

  1. Πολύ νόστιμο πρέπει να είναι, υγιεινό (το πάθος μου!!), δροσερό και από συστατικά μια χαρά... έχω και τα κολλήματα μου με το τι περιέχουνε τα διάφορα φαγητά/γλυκά που αναρτώνται...

    ReplyDelete
  2. Να είχα λίγο μετά το μεσημεριανό!

    ReplyDelete
  3. Είναι δροσερό και ότι πρέπι για μετά το φαγητό!!
    Ελένη αν δεν βάλεις την κρέμα γάλακτος μπορείς να το λές γρανίτα κι θα είναι ακόμα πιο υγειινό και σχεδόν διαιτξτικό!!!

    ReplyDelete