Friday, May 7, 2010

STRAWBERRY INSPIRATION


Μάιος και φράουλες πάνε μαζί..
Σοκολάτα, φράουλες και άνοιξη ακόμα καλύτερα.
Ένα χρωματιστό γλυκό που φτιάχνω όταν βρίσκω ωραίες μυρωδάτες φράουλες!
Για το σοκολατένιο μείγμα:
150 γρ. κουβερτούρα
μισό βιτάμ
1/4 κούπας γάλα
1/4 κούπας ζάχαρη
1 βανίλια
2 αυγά
3/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο φράουλας:
200 γρ. cream cheese
1 Γιώτης garni
1 κούπα φράουλες αλεσμένες στο μούλτι
2 κουταλιές ζάχαρη

Για τη σάλτσα φράουλας
3/4 κούπας νερό
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κ 1/2 κούπας φράουλες
χυμός μισού λεμονιού

Και τι τα κάνουμε όλα αυτά τα υλικά.??
Λοιπόν ξεκινάμε με το σοκολατένιο μείγμα..
Σε μπέν μαρί ζεσταίνουμε σοκολάτα, βιτάμ, γάλα μέχρι να γίνουν λείο και ομοιόμορφο μείγμα..
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και στο μεταξύ χτυπάμε αυγά με ζάχαρη.
Αφού κρυώσει λίγο η σοκολάτα τα ενώνουμε με τη βοήθεια του μίξερ κ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ετοιμάζουμε τη φόρμα(εγώ έβαλα μια στρογγυλή 26 εκ.) , το ρίχνουμε και το φήνουμε για 20-25 λεπτά στους 170 βαθμούς.
*Μυρίζει σοκολάτα όλο το σπίτι...αααα

Για το γλάσο φράουλας, εύκολα τα πράγματα..
Χτυπάμε λίγο το τυράκι να αφρατέψει, ετοιμάζουμε και τη Γιώτης σαντιγύ όπως αναγράφεται στο κουτί , τα ενώνω χτυπάω μαζί με ζάχαρη και φράουλες και έτοιμο!!

Για τησ σάλτσα φράουλας ακολουθούμε τη διαδικασία της μαρμελάδας.
Βράζουμε καλά νερό με ζάχαρη(10 λεπτά), ρίχνουμε τις φράουλες(τις έχω περάσει απο το multi) και σε χαμηλή φωτιά τα αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει..Προς το τέλος ρίχνω και το μισό λεμονάκι.Κρυώνει κ έτοιμο..
*ίσως περισσέψει λίγη σάλτσα φράουλας αλλά σίγουρα θα βρεθεί τρόπος να χρησιμοποιηθεί σε άλλη συνταγή...
*διατηρείται στο ψηγείο για 10 μέρες σε βαζάκι.

Ωραία..Αφού τώρα έχει ψηθεί το *τύπου κέικ* και έχει κρυώσει καλά, ρίχνω το γλάσο φράουλας. Το βάζω στο ψηγείο για 12 ώρες(τουλάχιστον) και όταν σερβήρω ρίχνω και τη σάλτσα φράουλας και γίνεται πανδεσία χρωμάτων , αρωμάτων (και θερμίδων αλλά δεν είναι της παρόυσης)...

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε...

No comments:

Post a Comment