Wednesday, June 2, 2010

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ


Ετοιμάζω βαλίτσες και καλή διάθεση!
Πήρα εισιτήρια , φόρτισα την μπαταρία της φωτογραφικής και είμαι έτοιμη!
Φεύγω..
Θα πάρω μαζί μου τα μπισκοτάκια μαστίχας όμως.
Ετσι για την λιγούρα στο τρένο..

Πρίν μια εβδομάδα περίπου βγήκε το καινούργιο περιοδικό του Παρλιάρου!
Εκεί βρήκα την συνταγή αυτή...καθώς και πολλές άλλες που θα δοκιμάσω στο μέλλον!!


θα γράψω ακριβώς τα υλικά, όπως είναι στο περιοδικό και στη συνέχεια θα πω τι μικροαλλαγές έκανα!!
Λοιπόν:
Υλικά:
400 γρ. αλέυρι ολικής άλεσης
200 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
1 αυγό (μεσαίου μεγέθους)
40 γρ. γάλα(πλήρες)
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
5-6 σταγόνες μαστιχέλαιο(ή στη μύτη απο ένα κουταλάκι κρύσταλλοι)
130 γρ. καστανή ζάχαρη
σκούρα καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα

Διαδικασία:
Αναμειγνύουμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά (εκτός απο την σκούρα ζάχαρη του πασπαλίσματος) και τα ζυμώνουμε καλά.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες (ή και απο την προηγούμενη)
Προθερμαίνουμε στους 160 βαθμούς το φούρνο
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και με κουπατ φτιάχνω τα μπισκότα
Βάζουμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα στο ταψί και τα πασπαλίζω με τη ζάχαρη αφού πρώτα τα αλείψω με ωερό.
Τα ψήνω για 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

**Οι παραλλαγές που έκανα:
-έβαλα μισό αλέυρι ολικήςς και μισό κανονικό λευκό
-μισή ποσότητα βούτυρο και την άλλη μισή βιτάμ
-έβαλα σκόνη μαστίχας απο τα mastiha shop

Τα μπισκότα βγήκαν πολύ καλά και μυρωδάτα!
Ίσως να είναι λίγο πιο γλυκά απο ότι θα τα ήθελα..
Κρατήστε αν είναι λίγο τη ζάχαρη( αν και ξέρω οτι ο Παρλιάρος λέι για τη σημασία της ακρίβειας των υλικών στη ζαχαροπλαστική)..

Αυτά τα σπουδαία!!
Χαρά

3 comments:

  1. Μου αρέσει πολύ το άρωμα της μαστίχας στα γλυκά! Καλό ταξίδι και καλά να περάσεις!

    ReplyDelete
  2. Κ εγώ αγαπώ τη μαστίχα!!
    Αχ ευχαριστώ πολύ!

    ReplyDelete
  3. καλό ταξιδάκι!!!! αμαν ρε παιδι μου κανω διαιτα...

    ReplyDelete