Monday, August 2, 2010
Cupcakes λεμονιού με μαρέγκα
Καλό μήνα σε όλους!
Αύγουστος=μήνας διακοπών και χαλάρωσης !!!
Για να τον καλοδεχτώ λοιπόν έφτιαξα αυτά τα δροσερά cupcakes.
Την συνταγή την βρήκα από την μια και μοναδική Martha Stewart!
Μια άλλη φορά θα σας πω πόσο πολύ τρελαίνομαι για τις συνταγές , τις ιδέες της και γενικά τις εμπνεύσεις που μου δίνει!
Η συνταγή βρίσκεται εδώ.
Εγώ απλά θα την μεταφράσω γιατί την ακολούθησα πιστά.
Step1(cupcake):
Υλικά:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά baking powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες ζάχαρη
ξύσμα τριών λεμονιών (έβαλα 1) και 2 κουταλάκια χυμό φρέσκου λεμονιού
1 κούπα γάλα πλήρες
1 βανίλια
Διαδικασία:
*Σε ένα μπόλ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι
*Χτυπάω το βούτυρο με το μίξερ να αφρατέψει και ρίχνω τη ζάχαρη.
*Συνεχίζω προσθέτοντας τα αυγά ένα -ένα.
*Προσθέτω και το γάλα με τις κουταλιές λεμονιού, το ξύσμα και την βανίλια.
*Αφού όλα τα παραπάνω αφρατέψουν συνεχίζω ρίχνοντας το μείγμα του αλευριού και τα χτυπάω έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα!!.
*Αφού έχω προθερμάνει το φούρνο μου στους 180 βαθμούς ψήνω τα cupcakes (αφού τα έχω βάλει σε ειδικές φορμούλες) για 25 περίπου λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.
*Τα αφήνω να κρυώσουν για 2 ώρες περίπου.
Step 2 (σάλτσα λεμονιού):
Υλικά:
8 κρόκοι αυγών (και με έξι πάντως που το έφτιαξε μια φίλη γίνεται εξίσου καλό)
ξύσμα 2 λεμονιών
χυμός τριών λεμονιών(μισή κούπα και 1 κουταλιά)
μια κούπα ζάχαρη
1/8 κουταλάκι αλάτι
10 κουταλιές βούτυρο(κρύο).
Διαδικασία:
*Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να βράσει για 8 με 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
*Αφαιρώ το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτω το αλάτι και το βούτυρο κομμάτι-κομμάτι.
*Αφού το αφήσω για 10 λεπτά να κρυώσει, το σκεπάζω με πλαστική μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
* Το αφήνω να κρυώσει για τουλάχιστον 3-4 ώρες.
*Βγάζει περίπου 2 κούπες αυτή η δόση και ίσως περισσέψει λίγο..
Step 3(Μαρέγκα)
Υλικά:
6 ασπράδια
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη και 2 κουταλιές
2/3 κούπας νερό
2 κουταλιές corn syrup(που δεν βρήκα και έβαλα γλυκόζη)
Διαδικασία:
*Σε κατσαρολάκι βάζω τη ζάχαρη, το νερό και την γλυκόζη. Σε μέτρια φωτιά το αφήνω να βράσει έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Συνεχίζω το βράσιμο χωρίς να το ανακατεύω μέχρι να φτάσει τους 230 βαθμούς(επειδή δεν έχω ακόμα θερμόμετρο ήταν εμπειρικό αλλά ουσιαστικό αυτό που θέλω να πετύχω είναι ένα σιρόπι πολύ καλά δεμένο.)
*Σε μπόλ χτυπάω με μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα σφιχτή. Προσθέτω τις 2 κουταλιές ζάχαρη και συνεχίζω για λίγο.
*Ενώ το σιρόπι είναι στους 230 βαθμούς το κατεβάζω και το ρίχνω σιγά-σιγά με σταθερό ρυθμό στην μαρέγκα και συνεχίζω το χτύπημα με την μέτρια ταχύτητα του μίξερ.
Χτυπάμε για περίπου 7 λεπτά περίπου.
Το βάζουμε σε κορνέ και το τοποθετούμε αμέσως πάνω από τα cupcakes και τη σάλτσα λεμονιού.
*Τέλος αφού έχει γίνει η συναρμολόγηση το καίω με το φλόγιστρο ή το βάζω στο γκρίλ του φούρνου για λίγο μέχρι να καφετίσουν οι άκρες..
Νομίζω ήταν πιο κουραστικό να το γράψω παρά να το φτιάξω...
Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι καλό καλοκαίρι!!!!
Χαρά
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Po po, afta einai san mini-lemon meringue pies! Thelo ena (oxi duo) tora, parakalo!
ReplyDeletea dream come true!!!
ReplyDeleteΚαταπληκτικό! Θέλω οπωσδήποτε μερικά αυτή τη στιγμη:))
ReplyDeleteΚαλό μήνα και καλά να περνάς!
h saltsa lemoniou fainetai teleia!!!!kai olo to cupcake vevaiws!!trelainomai gia cupcakes!!
ReplyDeletehttp://fashionablylonely.blogspot.com/
Αν και αρκετά καθυστερημένα(λόγω έλλειψης internet)σας ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά πολλα!
λεμόνι και μαρεγκα=ελαφριά και γευστικά αν και όντως φάνηκε μπελαλιδικο όλο αυτό.αλλά τι να σου κάνει η απόλαυση.
ReplyDeleteάρχισα ενα μπλογκ και εγώ και ελπίζω να το επισκεφτείτε.είμαι καινουργια εδώ!
http://diatrofikamystika.blogspot.com/