Monday, September 6, 2010
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ
Άλλοι δεν μπορούν να αντισταθούν στη σοκολάτα, άλλοι δεν μπορούν να αντισταθούν στο αλάτι..
Όλοι αυτοί λοιπόν μπορούν να δουν αυτά τα μπισκοτάκια σαν διπλή αμαρτία.
Η συνταγή προέρχεται από ένα βιβλίο που είχε εκδώσει ο Στ. Παρλιάρος 'Πάθος για σοκολάτα' και ήταν ένθετο σε κάποια εφημερίδα!
Έχουν περάσει 2-3 χρόνια από τότε αλλά αυτά τα μπισκοτάκια παραμένουν αγαπημένα(σε μένα αλλά και γενικότερα).
Τα υλικά που χρησιμοποίησα:
170 γρ. ζάχαρη άχνη
230 γρ. κουβερτούρα 55% λιωμένη σε μπέν μαρί
40 γρ. κακάο
400 γρ. βούτυρο
2 αυγά
550 γρ. αλεύρι
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι χοντρό ή ανθός αλατιού(fleur de sel)
Η διαδικασία:
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά.
Ρίχνουμε στο μείγμα και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι ανακατεύοντας πολύ καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου.
Αδειάζουμε το μείγμα σε κορνέ και σχηματίζουμε μικρά μπισκοτάκια διαμέτρου 2,5-3 εκατοστά πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Βγαίνουν περίπου 30.
Εξαρτάται και απο το μέγεθος.
Είναι απίστευτα.Ειδικά όταν πετυχαίνεις το αλάτι ο ουρανίσκος τρελένεται!!
Και ενώ έλεγα πως έχουμε καιρό μέχρι το φθινόπωρο νομίζω πρέπει να παραδεχτούμε και να το καλοσωρίσουμε!!
Καλό φθινόπωρο και πολλά φιλιά!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Χαρά έπιασες για τα καλά τις κουτάλες!!
ReplyDeleteΑπλά τέλεια με καφεδάκι,σκέτα ή με γάλα!!
Φιλάκια!
Δείχνουν πολύ όμορφα και θα τα δοκιμάσω προς το παρόν στείλε ενα δυο τρια ....
ReplyDeleteΠολύ όμορφα φαίνονται! Η ζύμη είναι μαλακή ή μπορείς και να τα πλάσεις;
ReplyDeleteΚαλό Φθινόπωρο!
Γεια σας κορίτσια..
ReplyDeleteΕυα πράγματι με καφέ ή γάλα είναι τέλεια!
Taste advisor μακάρι κάποια μέρα να προχωρήσει τόσο η τεχνολογία πουνα ανταλάσσουμε λιχουδιές ηλεκτρονικά.. :-)
Big mama η ζύμη είμαι αρκετά μαλακή και δεν πλάθεται.Ίσως αν προσθέσεις αλεύρι αλλά δεν μπορώ να στο πω με σιγουριά!
Είναι κάτι που μάλλον πρέπει να δοκιμάσω σύντομα.
ReplyDeleteΤόσο αλάτι ποτέ σε ζύμη...
Για να δούμε τι αποτέλεσμα θα βγει.
με προβλημάτισες!μπισκότα με αλάτι?αν και είναι πολύ μικρή η ποσότητα του αλατιού!!
ReplyDeleteως ολίγον τεμπέλα θα τα θαυμάσω απλά από δω γιατί να τα δοκιμάσω δε νομίζω!!!!
καλό φθινόπωρο!
Xαρά μου τώρα προλαβαίνω να σου γράψω για τα μπισκότα!¨Εχω σκοπό να τα κάνω,αφού τα δοκίμασες κι εσύ και φαίνονται τέλεια στη φωτό!Το είχα δει κι εγώ σε συνταγή του παρλιάρου, αλλά ποτέ δεν τα είχα δοκιμάσει, αλλά λένε ότι είναι φοβερός συνδυασμός με το αλάτι!Θα σε ενημερώσω!Φιλιά!
ReplyDeleteΦαίνονται υπέροχα!
ReplyDeleteΔύο απορίες:
χρησιμοποίησες κορνέ για να τους δώσεις αυτό το σχήμα;
Στο τέλος του ψησίματος πρέπει να είναι μαλακά ή τραγανά; Και μένουν έτσι για πόσο καιρό; (εντάξει, τρεις απορίες τελικά)
:)
Γειά σου Eólica!!!!Όλες οι απορίες είναι ευπρόσδεκτες...
ReplyDeleteΛοιπόν, η ζύμη είναι αρκετά μαλακή και δεν πλάθεται κάτι που σημαίνει πως το κορνέ είναι απαραίτητο!!
Επίσης δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο γι'αυτό όταν τα βγάζεις απο το φούρνο καλό είναι να είναι μαλακά...
Τώρα για την τελευταία σου ερώτηση δεν μπορώ να σου απαντήσω..
χα χα..
Όταν τα φτάχνω γίνονται ανάρπαστα!!
Πιστεύω πάντως οτι 10-12 μέρες θα αντέχουν σίγουρα!!
Πολλά φιλιά!
Φαίνονται πεντανόστημα και ως φαν της σοκολατας θα τα δοκιμασω σίγουρα... συντομα...
ReplyDeleteΕλπινίκη
Κουζινο-Εξερυνήσεις
(elpinikicook.blogspot.com)
γεια! δεν εχω ξανα φτιαξει τετοια μπισκοτα,
ReplyDeleteθα τα δοκιμασω μια απο αυτες τις μερες
φιλια!!
Γειά σου Χαρά!
ReplyDeleteΑπό λινκ σε λινκ σε βρήκα... Ωραίες συνταγές και φωτογραφίες! Μ'αρέσουν οι γεύσεις-έκπληξη και λέω να δοκιμάσω τα μπισκοτάκια σου! Μια απορία μόνο, εγώ που δεν έχω κορνέ λες να πειράζει να τα φτιάξω στρογγυλά σαν πιτούλες;
Ευχαριστώ!
Λίνα
ΑΑΑ!!!
ReplyDeleteΚοίτα να δεις! Με αλάτι ε?
Ενδιαφέρον φαίνεται και θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή!
Καλώς σε βρίσκω!!!
ΥΓ
Όντως όμορφες φωτογραφίες!